AdminGuide
BETA


Wikipedia yeniden...

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunun kararı gereğince erişimin engellenmesi kararının kaldırılmasına ve siteye erişimin sağlanmasına karar verdi.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu İnternet ansiklopedisi Wikipedia ile ilgili kararını duyurdu. Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu siteye erişimin engellenmesini ihlal olarak değerlendiren kararının UYAP sistemi üzerinden gönderildiği hakimlik, erişimin engellenmesine ilişkin kararı tekrar ele aldı.

Ankara 1'inci Sulh Ceza Hakimliği İnternet ansiklopedisi Wikipedia erişim engeli ile ilgili kararını açıkladı. 29 Nisan 2017'den beri erişim engeli bulunan Wikipedia ile ilgili kararın verilmesinin ardından Türkiye'de bulunan kullanıcılar artık Wikipedia' ya erişebiliyorlar...

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunun kararı gereğince erişimin engellenmesi kararının kaldırılmasına ve siteye erişimin sağlanmasına karar verdi.

Hakimlik, kararın gereğinin yerine getirilmesi için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna gönderilmesini de kararlaştırdı. Wikipedia 13 Ocak 2020 tarihinde 22.30 sularında erişime yeniden açıldı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan yapılan açıklamada (BTK) "Wikipedia ile ilgili çalışmalar tamamlandı. Erişime açılması için operatörlere gerekli bildirim yapıldı" denildi.



Yazan : Serdar Kardan - 4588 defa okunmuş.
Etiketler : wikipedia,erişim yasağı,anayasa mahkemesi,erişim yasağı kaldırıldı mı?,wikipedia açıldımı

Facebook   Twitter

AdminGuide Project - 2011 - Tüm Haklari Saklidir.

 
RSS

e-Posta Aboneliği

Delivered by FeedBurner

 

En çok Okunanlar
- EXCEL – Saat fark ve toplamı hesaplama ( 63946 )
- EXCEL – Merkez Bankası Döviz Kuru Görüntüleme ( 34744 )
- Gizli Sürücü ve Donanımları Kaldırmak ( 31119 )
- Unutulan SQL SA Şifresini Değiştirme ( 24240 )
- Windows 7 Geçici Profil Açma Sorunu ( 20923 )



Bumerang - Yazarkafe