AdminGuide
BETA


iOS 14 güncellemesi geldi...

Apple, iOS 14 ile birlikte iPadOS 14, watchOS 7 ve macOS Big Sur güncellemelerini de duyurdu.

Apple güncellemeyi “Tamamen yeni iOS 14, iPadOS 14 ve watchOS 7 ve tamamen yeniden tasarlanan macOS Big Sur ile tanışın. Her büyük güncelleme, en sevdiğiniz cihazları kullanma deneyimini dönüştürerek size daha önce hiç olmadığı gibi sevdiğiniz şeyleri yapma gücü verir.” Cümleleriyle tanımlıyor…

iOS 14 güncellemesi ile kullanıcılar ana ekranlarındaki hava durumu, aktivite bilgileri gibi widget’ ları istedikleri şekilde yerleştirip özelleştirebilecekler.

App Library özelliği ile uygulamaları istedikleri şekilde gruplayıp kategorize edebilecekler. Ayrıca uygulamalar kategorilerine göre otomatik olarak da organize edilebilecek.

Android’ den bilinen Picture in Picture özelliği ile bir video oynamaya devam ederken ekranın istediği yerine taşınıp boyutlandırılabilecek ve bu sayede aynı anda diğer uygulamalar da kullanılmaya devam edilebilecek.

Apple Haritalar ve dijital asistan Siri’de  güncellemeler yapan Apple, iOS 14 ile çevrimdışı çalışan çeviri özelliğini de kullanıma sundu. Başlangıçta İngilizce, Çince, Fransızca, Almanca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Arapça, Portekizce ve Rusça olmak üzere 11 farklı dili destekleyecek olan uygulama, yapay zekâ desteği sayesinde internet erişimine ihtiyaç duymadan gerçek zamanlı ve karşılıklı bir çeviri sunacak.

Benzer şekilde iPadOS de bu güncellemeleri alacak, ek olarak el yazısı ile aldığınız notların kopyala – yapıştır ile istenilen noktalarda kullanılması mümkün olacak.

Ayrıca uygulamalara erişimin kolaylaştırılması için menü yapılarında iyileştirmeler yapıldığı görüldü.

macOS arayüzü ise makyajlanmış ve daha kaliteli görsellere kavuşmuş görünüyor. Ayrıca kullanıcı gizliliği ile ilgili güncelleştirmeler macOS’ in yeni sürümüyle gelecek.

iOS 14 NE ZAMAN KULLANIMA GİRECEK?

iOS 14, önümüzdeki Eylül ayında final sürümüyle iPhone kullanıcıların beğenisine sunulacak.

iOS 14 HANGİ iPHONE'LARA GELECEK? 

Güncellemenin kullanıma girmesi ile Apple bazı iPhone modellerine verdiği desteği kesecek. 

iOS 14 güncellemesi almasına kesin gözüyle bakılan iPhone modelleri 11, 11 Pro, 11 Pro Max, iPhone SE (2020), XS, XS Max, XR, X, 8 Plus, 8, 7 Plus, 7, 6S Plus ve 6S olarak öngörülüyor.
 



Yazan : Serdar Kardan - 3904 defa okunmuş.
Etiketler : iOS, iPhone,macOS,iPadOS,iOS 14 güncellemesi,macOS Big Sur,macOS Güncelleme,App Library nedir

Facebook   Twitter

AdminGuide Project - 2011 - Tüm Haklari Saklidir.

 
RSS

e-Posta Aboneliği

Delivered by FeedBurner

 

En çok Okunanlar
- EXCEL – Saat fark ve toplamı hesaplama ( 64007 )
- EXCEL – Merkez Bankası Döviz Kuru Görüntüleme ( 34784 )
- Gizli Sürücü ve Donanımları Kaldırmak ( 31163 )
- Unutulan SQL SA Şifresini Değiştirme ( 24481 )
- Windows 7 Geçici Profil Açma Sorunu ( 20965 )



Bumerang - Yazarkafe