Backup Exec remote agent for windows service stop hatası nasıl düzeltilir?


25.06.2011 / Erdem AYGUT



Backup Exec Servislerinden birkaçı başlamıyor ise yapmamız gereken çok basit.

Bu yazımızda Backup Exec 2010 R3 Kurulumu sonrası Media Server ımız üzerinde; Backup Exec Remote Agent for Windows Systems servisinin Start olmamasıyla ilgili adımları ele alacağız. Windows Application Event a düşen Log üzerinden giderek çözümü aşağıdaki şekilde bulabiliyoruz.
Problem; Backup Exec Remote Agent for Windows Systems Servisi stop durumda iken Media Server konsolumuzu açtığımızda aşağıdaki servis icon unun Stop durum da olduğunu görüyoruz. Bu haliyle de Media Server ımız üzerinden hiçbir şekilde backup alamıyoruz.

 (Bittikten sonraki hali :) )

Windows Event;
The Backup Exec Remote Agent for Windows Servers Service did not start.  The application failed to listen on the NDMP TCP/IP port.  Check the network configuration. 

Adım 1: Öncelikle aşağıdaki yolu takip ederek Backup Exec Utility aracını çalıştırıyoruz ve Media Server la ilgili tüm servisleri stop ediyoruz.
C:\Program Files\Symantec\Backup Exec\BEUtility.exe

Adım 2: Aşağıdaki yolu takip ederek services isimli conf. dosyasını Notepad.exe ile açıyoruz. En alt satırına belirtilen NDMP portunu ekliyoruz.
C:\Windows\System32\drivers\etc\services

Adım 3: Backup Exec Utility aracı ile Stop ettiğimiz Media Server ı tekrar start ediyoruz.

Adım 4: Media Server da Konsolumuzu açıyoruz ve mutlu son :)
İşlem sonrası kendisinin System State Backup ını aldım.

Dipnot 1: Aynı durum  Backup Exec Remote Agent ı kurduğumuz diğer Agent larımız için de geçerlidir ve aynı çözüm adımlarını uygulamamız gerekmektedir.

Dipnot 2: Backup Exec ile System State Backup ı almamız sonrası bize aşağıdaki şekilde bir Event dönecektir. Kısaca işlevi: Herhangi bir problem durumunda, sunucuyu kaybettiğimizde aldığımız bu System State ten geri dönmek için bize oluşturmamızı önerdiği bir  Disaster Recovery dosyasıdır.
(It is recommended that you rerun the Intelligent Disaster Recovery Preparation Wizard and select "Copy - Disaster recovery information (.dr) files" option, to back up your disaster recovery information (.dr) file.)
Oluşumu ve geri dönme adımlarını bir başka yazımızda ele alıyor olacağız.

Başarılar.



25.06.2011 - 9229


Etiketler : Symantec,Backup Exec 2010 R3,Media Server,Backup Exec Remote Agent,NDMP TCPIP port,
Leave a Comment:

Bunlar da ilginizi çekebilir
Windows 8.x Etkinleştirme Sorunu
Windows 8.x aktivasyonu sırasında bazen hata kodu:0xc004f074 hata kodu alabilirsiniz.
C# - Tarih – Zaman Metodları - 3
Bu bölümde tarih ve zaman değerlerini karşılaştırma işlemlerini ele alacağız.
C# - Donanım Bilgilerini Almak
Donanıma özel IP, MacID, İşlemci seri numarası gibi bilgileri kullanarak projelerinize yetkilendirmeler, lisans kontrolleri ekleyebilirsiniz.
 

En çok Okunanlar



Bumerang - Yazarkafe