Bağcılar da ücretsiz internet hizmeti başladı


14.10.2013 / Serdar Kardan



Bağcılarlılara kablolu ve kablosuz güvenli ücretsiz internet hizmetinin verilmesine başlı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler’in katılımıyla Bağcılar Meydanı’nda düzenlenen törenin ardından ilçedeki 64 noktada internet hizmetine başlandı.

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın,  “2012 Yılı Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Bilgi Odaklı Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında” Bağcılar Belediyesi tarafından 64 noktada ücretsiz güvenli internet hizmeti verilmesine başlandı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İçişleri Bakanı Muammer Güler, ‘bir tuş ile’ dünyaya ulaşmanın mümkün olduğunu belirterek, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın ‘Biz belediyede kağıdı bıraktık, herkes internetten işini halledebiliyor‘ dediğini hatırlatarak, dünyada 2 milyar internete bağlı cihazın olduğunu ve Türkiye’de de bu rakamın 30 milyona ulaştığını kaydetti. Güvenli internet kullanımının önemine de değinen Güler,’’ İnterneti kullanım yaşı 8-10’a kadar indi, risklerini de nazara almalıyız en güvenli internet Bağcılar’da” dedi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da konuşmasında Türkiye İstatistik Kurumu’nun ''2012 Yılı Hane Halkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması Sonuçları’na göre; hanelerin yüzde 47,2'sinde internet erişim imkanı bulunduğunu belirterek, Türkiye'de her 100 evin 47'sinde internet olduğunu anlattı. Bu önemli mesafe son 10 yılda alınmıştır. Bu oranın kentlerde yüzde 55,5 iken, kırsal yerlerde yüzde 27,3 olarak tespit edildiğini ifade eden Çağırıcı, İstanbul'da da hanelerin yüzde 60,5'inde internet kullanıldığını ve her 5 kullanıcıdan birinin internet üzerinden alışveriş yaptığını ifade etti. Katkılarından dolayı Kalkınma Ajansı’na teşekkür eden Çağırıcı, şunları söyledi:
“Meydanlarımızda, parklarımızda, bahçelerimizde, yani 64 noktada bugün başlatacağımız internet uygulamasıyla hemşehrilerimiz güvenli ve zararlı içerikten arındırılmış bir internet erişimine ulaşabilecek. Bağcılar’da Güvenli İnternet Projesi; İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından, Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Bilgi Odaklı Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenmektedir.  Proje ortağımız Bağcılar Kaymakamlığı ve proje iştirakçisi Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’dür. Yaklaşık 1.5 milyon liralık bir proje ve proje bütçesinin % 90’ı İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından karşılanmaktadır.  Bağcılar Belediyesi olarak, 21 yaşında olan ilçemizde 21. yüzyıl iletişim altyapısını oluşturmak için çalışıyoruz.Akıllı kent altyapısının ilk aşaması olarak güvenli internet projesini hayata geçirdik.”



14.10.2013 - 5057


Etiketler : internet, bağcılar, İstanbul Kalkınma Ajansı, Bağcılar Belediyesi
Leave a Comment:

Bunlar da ilginizi çekebilir
Kişisel Cihazlarınızı Siber Saldırılara Karşı Nasıl Koruyabilirsiniz?
Günümüzde, kişisel cihazlarımız, siber suçluların hedefi haline gelmiştir. Ancak endişelenmeyin, cihazlarınızı ve kişisel bilgilerinizi korumak için alabileceğiniz ücretsiz önlemler bulunmaktadır.
SQL Server Saving changes is not permitted sorunu
Daha önce oluşturulmuş bir tabloda değişiklik yapmak istediğinizde bu hata ile karşılaşabilirsiniz.
Excel - İstatistik Fonksiyonları - Bölüm : 1
Bu yazımızda Excel' de sık kullanılan, kullanışlı istatistiksel fonksiyonları gözden geçireceğiz.
 

En çok Okunanlar



Bumerang - Yazarkafe