BT Profesyonelleri ve Kullanıcılar için ipuçları
Wordpress SMTP

WordPress SMTP Sorunu

Bütün hosting firmaları, sunucuları üzerinden spam mail gönderimine engel olmak için Smtp Authentication metodunu kullanarak mail gönderimi yapılmasını istiyor.

Bu durumda WordPress gibi bir sistemi kullanırken, örneğin bir iletişim formu eklemek istediğinizde form doldurulduktan sonra veriyi mail olarak göndermek istediğinizde ya PHP kodları üzerinde değişiklik yapmanız gerekiyor ya da bir plug-in kullanabilirsiniz.

WordPress için bir çok SMTP plug-in’ i mevcut. Denediklerim arasında konfigürasyonu en net ve en stabil çalışanın WP Email SMTP olduğunu söyleyebilirim.

Kurulumu için ilk olarak WordPress yönetim panelinizde Eklentiler başlığı altından yeni ekle butonuna tıkladıktan sonra arama kutucuğuna WP Email SMTP yazın. Gelen listeden seçim yaparken ipucu olması açısından geliştiricinin FormGet olduğunu söylemeyi de unutmayalım. Benzer isimler kafa karıştırabilir.

Plug-in’ i yükleyip aktive ettikten sonra Eklentiler > Yüklü Eklentiler bölümü altında WP Email SMTP olarak bulacaksınız. Ayarlarına (settings) girdiğinizde ise birkaç bölümden oluşan basit bir ayar ekranı göreceksiniz.

Bu ekranda servis sağlayıcınızdan edindiğiniz hesap bilgileriniz ile birlikte SMTP server ayarlarını ve port bilgisini girdikten sonra Authentication bölümünde de “Yes: Use SMTP Authentication” seçeneğini işaretlediyseniz, üstteki Test Email tabından bir deneme yapabilirsiniz. Eğer aşağıdaki gibi bir mesaj alırsanız sorun yok, eğer False değeri alıyorsanız da ayarları tekrar gözden geçirmeniz gerekecek.

Test Message Sent

The result was:

bool(true)

Mailer olarak da çoğu servis sağlayıcıda Use the PHP mail() function to send emails.  seçeneğiyle ilerlediğinizde sonuç alabiliyoruz.

Daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa yorum bölümünden sorabilirsiniz.

Wordpress ve SEO

WordPress ve SEO

Wordpress temelde pratik kullanımı ve güvenli altyapısı dışında SEO için hazırda faydalı özellikler sunmaktadır.

Bir yorum ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir