Unutulan SQL SA Şifresini Değiştirme


10.02.2017 / Serdar Kardan


Unutulan SQL SA Şifresini Değiştirme

SQL SA şifresini unuttuysanız, değiştirmek için pratik bir yol var...

SQL Management Studio' yu açarken ya da bir program üzerinden DB' ye bağlantı kurmak için doğrudan sa hesabının kullanılması sık göreülen bir durum. Güvenlik açısından sınırlı yetkilere sahip başka hesaplar oluşturup bunları bağlantı ve benzeri durumlarda kullanmak tavsiye edilir ama bahsettiğim durum da çok kullanılan bir yöntem.

sa hesabına ait şifrenin unutlması durumunda kurulu olduğu server üzerinde basit birkaç adımlık bir işlemle şifreyi değiştirmek mümkün.

SQL Server Authentication

Şimdi adımları takip ederek başlayalım;

Öncelikle Authentication liste kutusundan SQL Server Authentication ile sorunumuz olduğu için Windows Authentication seçiyoruz.

SQL Server Windows Authentication

Burada SQL Server kurulu sistemde local admin yetkisi olan bir kullanıcıyla sistemi açmış olmamız gerekiyor. Aksi taktirde ilgili alanlara user - password giriyoruz.

Bu yolla SQL Server Management Studio' ya kısıtlı işlem hakkıyla da olsa erişmiş oluyoruz.

SQL Server - Object Explorer

Object Explorer üzerinde Server > Security > Logins yolu üzerinden devam ederek sa account' unda sağ tıklayarak Properties seçeneğiyle hesap özelliklerine erişiyoruz.

SQL Server - sa Login Properties

Bu ekranla karşılaştığımızda General Page üzerinde Password alanlarını değiştirip OK butonuna bastıktan sonra artık sa şifresini değiştirmiş olacağız.

SQL Management Studio' yu kapatıp tekrar çalıştırdığınızda artık SQL Server Authentication seçip sa şifresini kullanarak server' a erişebilirsiniz.



10.02.2017 - 23772


Etiketler : SQL sa şifresini unuttum,sa şifre değiştirme,sql admin şifresi,windows authentication,local admin
Leave a Comment:

Bunlar da ilginizi çekebilir
Wordpress ve SEO
Wordpress uzun yıllardır geliştirilen altyapısı sayesinde zaten SEO için yüksek ora güçlü bir sistemdir.
Sql Server Yedek Alma ve Yedeği Geri Yükleme
Bu yazımızda SQL Server Management Studio ile veritabanı yedekleme ve geri yükleme, yani backup ve restore işlemlerini ele alacağız.
C# - Yüklü programların listesini almak
Windows yüklü bir bilgisayarda kurulu programların C# ile listesini almak için registry’ ye erişmemiz gerekiyor. Bunun için de Microsoft.Win32 namespace’ ini kullanarak temel bir örnek uygulama yazacağız.
 

En çok Okunanlar



Bumerang - Yazarkafe