Google, Adsense Politikasını Güncelledi


/ Serdar Kardan


Google, Adsense Politikasını Güncelledi

Google, yayıncılara, Ukrayna savaşıyla ilgili içerikte reklam göstermeyle ilgili mevcut politikayı genişleten bir hatırlatma gönderdi

AdSense, yayıncılara, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü savaşla ilgili ve kazançlarda düşüşe neden olabilecek yeni bir politikayı hatırlatan bir e-posta gönderdi.

Yayıncılara gönderilen e-posta, Ukrayna savaşıyla ilgili içeriği çevreleyen yeni bir politikayı hatırlattı ve içerikten para kazanmaya karşı mevcut politikayı genişletti.

Google, e-posta konu satırındaki güncellemeyi "Önemli Uyarı: Ukrayna ile ilgili güncelleme" olarak tanımladı.

Bildiride şu ifadelere yer verildi:

"Ukrayna'daki savaş nedeniyle, savaşı istismar eden, reddeden veya göz yuman içeriklerden para kazanmayı duraklatacağız.

... Bu duraklama, mağdurların kendi trajedilerinden veya Ukrayna'nın soykırım yaptığı veya kendi vatandaşlarına kasten saldırdığı iddiaları gibi benzer mağdur suçlama örneklerinden sorumlu olduğunu ima eden iddiaları içerir, ancak bunlarla sınırlı değildir. "

E-posta ile gönderilen yukarıdaki bildirim, yakın zamanda güncellenen resmi Google Yayıncı Politikaları' nı genişletmektedir.

Çevrimiçi olarak yayınlanan politikanın mevcut güncellemesi basitçe şunları belirtir:

"Ukrayna'daki savaş nedeniyle, savaşı istismar eden, reddeden veya göz yuman içeriğin para kazanılmasını duraklatacağız."

AdSense Politikası bir Sözleşmedir

AdSense programına katılım, yayıncının program tarafından belirlenen politikalara uymayı kabul ettiği anlamına gelir.

Yorumlarda veya çevrimiçi forumlarda olduğu gibi kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğe sahip yayıncılar, bu yeni politikanın özellikle farkında olmalıdır.

Google'ın politikasını ihlal eden içerik barındırmakta ısrar eden yayıncıların, AdSense politikasını ihlal eden içerik türlerini barındıran sayfalardan Google AdSense'i kaldırması gerekir.

Politika, yayıncıların ne tür içerikler yayınlayabileceğini belirlemez. Yalnızca yayıncılara AdSense'in ne tür içeriklerde görüntülenmesine izin verildiğini bildirir.

Politikanın kendisi şunları not eder:

"Google, yayıncıların içeriklerinden para kazanmalarına ve reklam verenlerin potansiyel müşterilere yararlı, alakalı ürün ve hizmetlerle ulaşmalarına yardımcı olarak ücretsiz ve açık bir web'in etkinleştirilmesine yardımcı oluyor. Reklam ekosistemine olan güveni korumak, nelerden para kazanacağımıza dair sınırlar koymayı gerektiriyor."

Dolayısıyla, içeriğiniz ne tür içeriklerden para kazanılabileceğine ilişkin bu kurallarla uyumlu değilse, yayıncılar reklamları bu sayfalardan kaldırmayı düşünebilir, çünkü Google reklamlardan para kazanmayı durdurabildiği gibi, AdSense hesabını tamamen feshedebilir.

Politikada şunlar belirtiliyor:

"Bu politikalara uyulmaması, Google'ın reklamların içeriğinizde görünmesini engellemesine veya hesabınızı askıya almasına ya da feshetmesine neden olabilir."


Konuyla ilgili daha fazla detay ve politikanın tamamını incelemek için aşağıdaki linki ziyaret edebilirsiniz.

https://support.google.com/publisherpolicies/answer/10502938
 



- 1787


Etiketler : Google Adsense Politika,google ile para kazanma,ukrayna güncellemesi,google reklamcılık
Leave a Comment:

Bunlar da ilginizi çekebilir
Microsoft Office Outlook başlatılamıyor. Outlook penceresi açılamıyor.
Microsoft Office Outlook başlatılamıyor. Outlook penceresi açılamıyor.
Microsoft Dijital KOBİ Zirvesi
26 Eylül Cuma gerçekleşecek olan Dijital Kobi Zirvesine hemen kayıt olun
Windows Presantation Foundation Terminal Server Print Hatası
Windows Server 2008 Terminal server üzerinden uzak kullanıcılar çıktı almaya çalıştığında bazen bu can sıkıcı hatayla karşılaşmaktayız. Bu yazı ile hatanın çözümünü sizlerle paylaşmak istiyorum.
 

En çok Okunanlar



Bumerang - Yazarkafe